Kiezen voor mensen

9 maart 2022

Voor de PvdA is duidelijk dat wij zorg moeten dragen voor de generaties die na ons komen. Een gezonde maatschappij zowel fysiek als sociaal en economisch. Dit betekent dat wij als PvdA staan voor:

-woningen zodat jeugd in de buurt kan blijven wonen

-een goed glasvezel netwerk als basisvoorziening

-gezondheidszorg bereikbaar in de buurt

-sociale zekerheid voor iedereen is.

De huidige generatie kinderen/jeugd heeft het moeilijk. Ten gevolge van onder andere de Coronacrisis lopen wachtlijsten in het Zorgdomein GGZ op en is de nodige psychische hulp steeds moeilijker te organiseren.

Wij als PvdA hebben in de afgelopen periode dit onder de aandacht gebracht. We hebben een voorstel ingediend om vooral het informele zorgtarief niet te verlagen (dit om een verschuiving naar de formele zorg te voorkomen). Helaas is dit voorstel niet overgenomen door de rest van de gemeenteraad en is het informele zorgtarief verlaagd naar het wettelijk minimumloon.

Dat besluit is voor ons een enorm pijnpunt. Wat ons betreft moet dit in de komende raadsperiode naar het landelijk gemiddelde verhoogd worden. Zodat zorg snel beschikbaar is voor degenen die dit behoeven! uiteindelijk levert snel handelen meer op dan de kosten!

De PvdA kiest voor “mensen” en in eerste instantie niet voor de “ dingen”

Wij verzetten ons tegen grote projecten, dure onderzoeksbureau’s en prestigeprojecten waar veel geld mee gemoeid gaat. dat geld investeren wij liever in de zorg voor onze jeugd, zodat we onze jeugd een goede en stabiele toekomst kunnen bieden

Kunnen wij en vooral de jeugd in de gemeente Noardeast-Fryslân op uw steun rekenen?