*Zeker van veilig

Zeker van veilig

Veiligheid heeft heel veel kanten. Wat fysieke veiligheid, het uitblijven van criminaliteit, betreft zit Noardeast-Fryslân aan de goede kant. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat men zich ook veilig voelt.

Het spreekwoord “Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest” gaat ook hier weer op. “Oké, het gaat nu misschien allemaal wel goed, maar ik merk er weinig van en blijft het ook goed gaan?”

De hierboven beschreven zekerheden die wij de mensen in onze prachtige gemeente willen bieden helpen daarbij. De PvdA wil uitstralen dat het met die zekerheden goed zit en dat ze goed blijven.

Een van de andere kanten is veilig over straat kunnen. Over goede wegen, met goede aansluitingen en met goed vervoer. Wij willen ons inzetten voor betere bereikbaarheid.

En dat verbondenheid weer vanzelfsprekend wordt. Zoals hiervoor al gezegd onder het kopje zorg, we moeten er voor elkaar zijn.

De PvdA staat voor gelijke behandeling van iedereen. Staat in artikel 1 van onze grondwet, maarstaat helaas steeds meer onder druk. Wij staan vierkant tegenover elke vorm van discriminatie en racisme. Wat ons betreft de gewoonste zaak van de wereld.

Meer weten

Naast deze speerpunten zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die op uw en ons verlanglijstje staan. Die wensen staan in ons programma voor de komende 4 jaar. Te vinden op onze website en facebook-pagina.