*Zeker van duurzaam

Zeker van duurzaam

Heel Nederland moet van het gas af. Aldus de uitspraak van onze minister van Economische Zaken. Maar hoe vertelt hij er niet bij. En het eigenlijke waarom ook niet. Officieel moet dat omdat we niet zo heel veel langer kunnen drijven op de gasbel in Groningen. Maar we weten allemaal dat gas, olie en steenkool eindig zijn. Dat gas, olie en steenkool sterk vervuilend zijn. Dat gas, olie en steenkool ons klimaat verslechteren. Dus van het gas af.

Maar wie betaalt de rekening. Laten we het er over eens zijn dat het niet onze kinderen en kleinkinderen zijn die de rekening betalen.

Maar laten we het er ook over eens zijn dat er heel veel inwoners van Noardeast-Fryslân zijn die niet de middelen hebben om snel over te stappen.

Wij vinden dat de overheid, in ons geval de gemeente, mensen moet helpen bij de overgang van gas naar andere energie. Door voorlichting te geven, maar vooral ook door financieel te ondersteunen. Een vlotte overgang helpt ons allen, onze kinderen en kleinkinderen, uiteindelijk het best.